Spike-eiwit beschadigt vaatcellen

9


In 2020 leerden veel mensen meer over coronavirussen, en met name het SARS-CoV-2-virus dat COVID-19 veroorzaakt. Foto’s van het verrijkte virus zijn in de nieuwsmedia gepleisterd.

Het beeld doet denken aan een kettingknots, of dorsvlegel. Dit was een middeleeuws wapen met een stalen kogel met spikes aan het einde van een ketting of leren riem. Het beeld kan beangstigend zijn. Het blijkt dat onderzoekers geloven dat de pieken verantwoordelijk zijn voor aanzienlijke vasculaire schade die leidt tot ernstige ziekten.1

De meeste mensen zullen minstens één keer in hun leven besmet raken met een of ander type coronavirus. Als de COVID-19-pandemie de eerste keer is dat u over coronavirussen hebt gehoord, moet u weten dat de eerste in 1930 bij kippen werd ontdekt.2 Enkele decennia later werd het eerste menselijke coronavirus geïdentificeerd.3

Momenteel hebben wetenschappers vier soorten coronavirussen geïdentificeerd die endemisch zijn en tot 15% van de verkoudheden kunnen veroorzaken.4 Interessant is dat als alle coronavirussen in het wild zijn ontstaan, de snelheid waarmee het virus muteert dramatisch is versneld in 20 jaar.

In de afgelopen twee decennia zijn er drie nieuwe coronavirussen bijgekomen: SARS in november 2002;5 MERS in september 2012;6 en SARS-CoV-2 in december 2019.7 De symptomen van COVID-19 van een infectie met SARS-CoV-2 kunnen sterk variëren.

Sommige mensen die het virus bij zich dragen, hebben geen symptomen gehad. Anderen melden koorts, hoofdpijn, pijn in het lichaam, droge hoest, verlies van eetlust en verlies van reukzin.8 In andere gevallen kunnen er ernstigere symptomen optreden die de luchtwegen aantasten en tot longontsteking leiden.

Ongeveer 36% van de personen heeft gastro-intestinale symptomen of neurologische symptomen ervaren, met of zonder ademhalingssymptomen.9 Een recent artikel gepubliceerd in Circulation Research10 onthulde dat het de verrijkte eiwitten op het virus zijn die een sleutelrol spelen bij uw symptomen.

Spiked SARS-CoV-2 beschadigt meer dan je longen

Een team van onderzoekers, waaronder wetenschappers van de University of California San Diego, evalueerde de effecten van het SARS-CoV-2-virus bij dieren. De onderzoekers waren niet verrast door de klinische bevindingen, maar de gegevens onthulden een gedetailleerde uitleg van hoe het spike (S) -eiwit schade aan het vaatstelsel veroorzaakt.11

De onderzoekers creëerden een pseudovirus, oftewel cel omringd door de spike-eiwitten die geen virus bevatten.12 Met behulp van een diermodel dienden de onderzoekers het pseudovirus toe in de longen en ontdekten dat het virus niet nodig was om schade aan te richten. In plaats daarvan was het spike-eiwit voldoende om een ​​ontsteking te veroorzaken.

Het experiment werd vervolgens in het laboratorium gerepliceerd met behulp van celculturen. Het team heeft gezonde endotheelcellen die uw slagaders bekleden, blootgesteld aan het verrijkte pseudovirus. Eerdere studies hadden aangetoond dat blootstelling aan het SARS-CoV-2-virus schade aan de cellen veroorzaakte door binding aan angiotensineconverterend enzym 2 (ACE2).

Het team ontdekte echter dat de cellen op een vergelijkbare manier reageerden wanneer ze werden blootgesteld aan het pseudovirus. Toen het S-eiwit zich aan de ACE2-receptor hechtte, verstoorde het de signalering naar de mitochondriën en veroorzaakte schade en fragmentatie. De veranderingen in de mitochondriale functie werden bevestigd als onderdeel van de remming van ACE2-signalering in het laboratorium.

De resultaten toonden ook aan dat het virus endotheelcelontsteking en endotheliitis kan veroorzaken. Het eiwit verlaagde naar verluidt de ACE2-niveaus en verminderde de biologische beschikbaarheid van stikstofmonoxide.13 Mede-senior auteur van de studie, Uri Manor, legde in een persbericht van Salk Institute uit:14

“Als je het replicatievermogen van het virus verwijdert, heeft het nog steeds een groot schadelijk effect op de vaatcellen, simpelweg vanwege het vermogen om te binden aan deze ACE2-receptor, de S-eiwitreceptor, nu beroemd dankzij COVID. mutante spike-eiwitten zullen ook nieuw inzicht verschaffen in de besmettelijkheid en ernst van mutante SARS-CoV-2-virussen. “

Symptomen op lange termijn kunnen verband houden met vasculaire schade

Sommige symptomen van COVID-19 die bij sommige mensen weken of maanden aanhouden, kunnen het gevolg zijn van vaatbeschadiging. Mensen die deze symptomen hebben gehad, hebben de naam “long haulers” gekregen.15

In theorie zijn ze hersteld van de ergste symptomen van de ziekte en testen ze negatief. Toch blijven ze symptomen hebben zonder een actieve infectie. Volgens een artikel in JAMA,16 Ongeveer 10% van de mensen die COVID-19 hebben gehad, kunnen langdurige symptomen ervaren.

De centra voor ziektebestrijding en -preventie17 meld dat een combinatie van de volgende symptomen zonder een actieve COVID-infectie weken na de infectie kan optreden en maanden kan aanhouden. Symptomen kunnen verergeren na lichamelijke of geestelijke activiteit.

Hersenmist beschreven als moeite met denken of concentreren

Pijn op de borst

Hoesten en ademhalingsmoeilijkheden

Depressie of angst

Duizeligheid bij het opstaan

Snel kloppend hart of bonzend hart

Vermoeidheid

Koorts

Hoofdpijn

Gewrichts- of spierpijn

Verlies van geur of smaak

Kortademigheid

De overheersende pathofysiologie van COVID-19 omvat endotheelschade en microvasculair letsel, stimulatie van hyperinflammatie en hypercoagulabiliteit.18 Een recent overzicht in Physiological Reports19 onderzocht hoe de capillaire schade en ontsteking door endotheliitis veroorzaakt door COVID-19 kunnen bijdragen aan de aanhoudende symptomen door de weefseloxygenatie te verstoren.

De gecombineerde effecten van capillaire schade in meerdere belangrijke organen kunnen hypoxie-gerelateerde ontsteking versnellen en leiden tot symptomen op de lange termijn. Hoewel lichaamsbeweging de symptomen op lange termijn tijdelijk verergert en sommigen intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) als een optie hebben afgewezen, suggereert een paper gepubliceerd in Frontiers in Cardiovascular Medicine uit Denemarken het tegenovergestelde.20

De auteurs van deze studie stellen dat de pathofysiologie van COVID-19 kan worden overwonnen door de fysiologische effecten van HIIT en dat het moet worden beschouwd als een van de revalidatiekeuzes om deze symptomen mogelijk om te keren. Ze stellen voor dat lichaamsbeweging de virale klaring zou kunnen verhogen en de signalering van TNF-alfa en interleukine-1-bèta zou kunnen moduleren.

Dit kan op zijn beurt de vaatontsteking verminderen. Ze erkennen dat HIIT het meest controversiële type trainingsinterventie is dat na COVID-19 moet worden voorgeschreven, vanwege het risico op een plotselinge hartstilstand als gevolg van cardiovasculaire schade.

Meerdere experts21,22 raden aan dat zelfs degenen die gewend zijn aan hoge intensiteitsoefeningen, eerst een cardiovasculair onderzoek moeten afleggen en hun terugkeer naar fysieke activiteit geleidelijk moeten benaderen. Ze citeren een kleine retrospectieve studie van 28 mensen met een voorgeschiedenis van COVID-19, waarin de onderzoekers concludeerden dat “uitgebreide cardiopulmonale revalidatie na COVID-19 veilig, haalbaar en effectief is.”23

Een vroege behandeling kan het aantal langeafstandsvoertuigen verminderen

In mijn interview met Dr. Vladimir Zelenko in maart 2021 bespraken we de behandeling van COVID-19 met hydroxychloroquine. Op dat moment had Zelenko 3.000 patiënten met symptomen van COVID-19 behandeld en slechts drie van zijn hoogrisicopatiënten waren vervolgens aan de ziekte bezweken.

Terwijl de focus van het interview lag op behandelprotocollen en het gebruik van het antimalariamiddel hydroxychloroquine, deelde Zelenko een interessante statistiek over zijn protocol. In de eerste maanden van COVID-19 besloot Zelenko zijn risicopatiënten zo vroeg mogelijk te behandelen, zonder te wachten op ernstige symptomen. Dit bleek een sleutel te zijn tot zijn aanzienlijke succes.

Zonder te wachten op testresultaten die vaak vijf dagen duurden en tegen die tijd hoogrisicopatiënten ernstigere symptomen vertoonden, begon hij onmiddellijk met de behandeling. Zijn begrip van het mechanisme achter hydroxychloroquine en zink leidde ertoe dat de combinatie naast azithromycine werd gebruikt om bacteriële longontsteking en andere bacteriële infecties die vaak voorkomen bij COVID te voorkomen.

Wat interessant is, zijn de statistieken voor Zelenko’s patiënten met symptomen op lange termijn. Zoals ik heb besproken, zal ongeveer 10% van de bevolking die is geïnfecteerd met COVID-19, aanhoudende symptomen ervaren.24 Zelenko heeft echter 3.000 patiënten behandeld en geen van hen die in de eerste vijf dagen werden behandeld, kreeg symptomen op de lange termijn.

Hoewel hij patiënten heeft gehad met aanhoudende symptomen van COVID-19, zochten ze medische hulp na de eerste vijf dagen van de symptomen, wat betekende dat het ontstekingsproces was gevorderd. Vanuit zijn ervaring en de ervaring van de patiënten die hij behandelde, elimineerde een vroege interventie met het protocol het risico op aanhoudende symptomen bijna.

Onderzoekers vinden een ander vaccindoel

Tijdens de ontwikkeling van vaccins hebben onderzoekers en farmaceutische bedrijven zich geconcentreerd op het spike-eiwit dat het virus omgeeft. Het lijkt erop dat het virus op deze manier de cellen binnendringt en het leek redelijk als het virus zich niet in de cellen kon vermenigvuldigen, de infectie kon worden gestopt.

Zoals echter is ontdekt, heeft het virus meer dan alleen een enkel spike-eiwit.25 Er zijn vier eiwitten die de structuur vormen die het RNA omgeeft. Naast de piek (S) is er een envelop (E), een membraan (M) en een nucleocapside (N). Je immuunsysteem herkent alle vier deze eiwitten. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen meer antilichamen tegen het N-eiwit maken dan het S-eiwit.26

Het leek echter contra-intuïtief om het N-eiwit aan te pakken, aangezien dit wordt aangetroffen in de structuur met het virale RNA. Daarom zullen eventuele antilichamen die uw lichaam tegen het N-eiwit maakt, het virus niet blokkeren om de cellen binnen te dringen.27 Nieuwe informatie heeft aangetoond dat zodra de N-proteïne-antilichamen de cel binnenkomen, ze worden herkend door een antibioticumreceptor, TRIM21.

Deze antilichaamreceptor versnippert het N-eiwit, dat vervolgens het oppervlak van een geïnfecteerde cel bereikt. De T-cellen van je lichaam herkennen de fragmenten en doden de cel samen met elk virus. Dit heeft de onderzoekers gesuggereerd dat het induceren van N-proteïne-antilichamen een andere manier kan zijn om de immuunrespons tegen SARS-CoV-2 te stimuleren.

Een ander voordeel van het focussen op het N-eiwit is dat het een lagere mutatiesnelheid heeft.28 Met andere woorden, aangezien het virus in het wild muteert, heeft het huidige vaccin mogelijk geen enkele werkzaamheid meer tegen het virus, op vrijwel dezelfde manier dat het griepvaccin elk jaar moet worden aangepast om griepvarianten aan te pakken. De sequentie in het N-eiwit is stabieler, dus onderzoekers veronderstellen dat een vaccin voor een langere periode effectief kan zijn.

Lijst met huidige bijwerkingen van vaccins groeit

Begin mei 2021 gaven rapporten uit Frankrijk aan dat er vijf gevallen van myocarditis waren gevonden bij degenen die het Pfizer BioNTech-vaccin hadden ingenomen. Myocarditis is een ontsteking van de hartspier die levenslange effecten kan hebben omdat het de spier verzwakt en littekenweefsel vormt.29

Het nationale bureau voor geneesmiddelenveiligheid (ANSM) bracht hun wekelijkse vaccinupdate uit en zei dat “vijf gevallen zijn verklaard in Frankrijk.”30 Het bureau vond dat er niet genoeg informatie was om te concluderen dat het vaccin een rol had gespeeld, maar zou de rapporten blijven volgen.

Sinds 22 april 2021 zijn in Frankrijk meer dan 13,5 miljoen doses COVID-vaccins toegediend. De ANSM meldt 16.030 ongewenste voorvallen van degenen die waren gevaccineerd. Israël heeft ook verschillende gevallen van myocarditis gemeld nadat mensen hun tweede dosis hadden gekregen.

Een evaluatie van het Amerikaanse Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) toont aan dat er tegen 30 april 2021 12 meldingen van myocarditis in de VS waren geregistreerd. Volgens Our World in Data,31 tegen 30 april 2021 was 30,32% van de bevolking in de VS volledig gevaccineerd. VAERS toonde ook aan dat er tegen 30 april 2021 157.277 bijwerkingen waren gemeld.32

Deze aantallen zijn waarschijnlijk veel lager dan het werkelijke aantal mensen dat bijwerkingen van de vaccins heeft meegemaakt. Onderzoeksgegevens33 laten zien dat zorgverleners vaccinbijwerkingen in jammerlijk lage aantallen identificeren en rapporteren. In feite werd het Johnson & Johnson COVID-19-vaccin onlangs gepauzeerd om artsen te leren hoe ze vaccinverwondingen moeten melden.34 In de VS is de pauze inmiddels opgeheven

Het is cruciaal om een ​​vaccinletsel of bijwerking aan VAERS te melden, aangezien de gegevens essentieel zijn om individuen, artsen en onderzoekers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. U kunt uw eigen rapport online maken of een pdf gebruiken door naar het rapportagesysteem voor bijwerkingen van vaccins te gaan.35 U vindt meer informatie over bijwerkingen en hoe vaccins uw gezondheid beïnvloeden bij het National Vaccine Information Center.36Los comentarios están cerrados, pero trackbacks Y pingbacks están abiertos.