Meer goed nieuws over Ivermectin

12


Als het gaat om de behandeling van COVID-19, worden veel westerse landen belemmerd door de politisering van de geneeskunde. Gedurende 2020 waarschuwden media en veel volksgezondheidsdeskundigen voor het gebruik van hydroxychloroquine (HCQ), ondanks het feit dat veel praktiserende artsen zijn vermogen om patiënten te redden prezen. De meesten zijn tot zwijgen gebracht door middel van online censuur. Sommigen verloren zelfs hun baan vanwege de “zonde” van het publiekelijk delen van hun successen met de drug.

Een ander decennia oud antiparasitair medicijn dat mogelijk zelfs nuttiger is dan HCQ, is ivermectine. Net als HCQ staat ivermectine op de lijst met essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie, maar de voordelen ervan worden ook genegeerd door volksgezondheidsfunctionarissen en begraven door de reguliere media.

Ivermectine is een hartwormmedicijn waarvan is aangetoond dat het de SARS-CoV-2-replicatie in vitro remt.1 In de VS heeft de Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) opgeroepen tot brede acceptatie van Ivermectine, zowel als profylactisch middel als voor de behandeling van alle fasen van COVID-19.2,3

In de video hierboven interviewt Dr. John Campbell Dr. Tess Lawrie over het medicijn en het gebruik ervan tegen COVID-19. Lawrie is een arts en Ph.D. onderzoeker die veel werk heeft verzet in Zuid-Afrika.

Ze is ook de directeur van Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd.,4 dat is gevestigd in het VK, en ze hielp bij het organiseren van het Britse Ivermectin Recommendation Development (BIRD) -panel5 en de International Ivermectin for COVID Conference, gehouden op 24 april 2021.

Ironisch genoeg zijn haar grootste klanten als adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en vele andere volksgezondheidsorganisaties juist degenen die het gebruik van deze drug nu actief onderdrukken.

Ivermectine Nuttig in alle stadia van COVID

Wat ivermectine bijzonder nuttig maakt in COVID-19, is het feit dat het zowel in de initiële virale fase van de ziekte werkt, wanneer antivirale middelen nodig zijn, als in de inflammatoire fase, wanneer de virale belasting afneemt en ontstekingsremmers noodzakelijk worden.

Volgens dr. Surya Kant, een arts in India die een witboek heeft geschreven6 op ivermectine vermindert het medicijn de replicatie van het SARS-CoV-2-virus met duizenden keren.7 Kants paper bracht verschillende Indiase provincies ertoe om ivermectine te gaan gebruiken, zowel als profylactisch middel als als behandeling voor COVID-19 in de zomer van 2020.8

In de video bespreekt Lawrie de wetenschap achter haar aanbeveling om ivermectine te gebruiken. Samengevat:

Een wetenschappelijk overzicht door Dr. Andrew Hill aan de Universiteit van Liverpool, gefinancierd door de WHO en UNITAID en gepubliceerd op 18 januari 2021, toonde aan dat ivermectine het aantal doden bij COVID-19 met 75% verminderde. Het verhoogde ook de virale klaring. Deze bevinding was gebaseerd op een beoordeling van zes gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken met in totaal 1.255 patiënten.

Lawrie’s meta-analyse, gepubliceerd op 8 februari 2021, vond een vermindering van het aantal sterfgevallen met 68%. Hier werden 13 onderzoeken in de analyse opgenomen. Dit, legt ze uit, is een onderschatting van het gunstige effect, omdat ze een studie hebben opgenomen waarin de controlearm HCQ kreeg.

Aangezien HCQ een actieve behandeling is waarvan ook is aangetoond dat deze een positieve invloed heeft op de resultaten, is het niet verwonderlijk dat deze specifieke studie ivermectine niet als beter beoordeelde dan de controlebehandeling (die HCQ was).

Door twee nieuwe gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken toe te voegen aan haar analyse van februari die gegevens over sterfte bevatten, publiceerde Lawrie een bijgewerkte analyse op 31 maart 2021, die een vermindering van het aantal sterfgevallen met 62% aantoonde.

Toen vier onderzoeken met een hoog risico op bias werden verwijderd tijdens een daaropvolgende gevoeligheidsanalyse, eindigden ze met een vermindering van 72% in sterfgevallen. Gevoeligheidsanalyses worden uitgevoerd om de resultaten dubbel te controleren en te verifiëren.

De WHO weigert nog steeds Ivermectine aan te bevelen

Vreemd genoeg, toen de WHO eind maart 2021 eindelijk haar richtlijnen over ivermectine bijwerkte,9,10 ze gaven het een duim omlaag en zeiden dat er meer gegevens nodig zijn. Ze bevelen het alleen aan voor patiënten die zijn ingeschreven voor een klinische proef. Toch baseerden ze hun negatieve aanbeveling op een review die slechts vijf studies omvatte, die uiteindelijk een vermindering van 72% in sterfgevallen aantoonden.

Lawrie wijst op discrepanties in deze WHO-analyse, zoals twee onderzoeken die volgens Lawrie een hoog risico op bias hebben en door het WHO-team worden vermeld als een laag risico op bias. (In het interview legt ze uit waarom ze van mening is dat ze een hoog risico op vooringenomenheid hebben.)

Bovendien bevatten ze in de samenvatting van de bevindingen van de WHO plotseling gegevens van zeven onderzoeken, die samen een afname van het aantal sterfgevallen met 81% laten zien. Het betrouwbaarheidsinterval is ook verrassend hoog, met een afname van 64% in sterfgevallen aan de lage kant en 91% aan de hoge kant.

Wat meer is, hun absolute effectschatting voor standaardzorg is 70 sterfgevallen per 1.000, vergeleken met slechts 14 sterfgevallen per 1.000 bij behandeling met ivermectine. Dat is een vermindering van het aantal sterfgevallen met 56 per 1.000 bij gebruik van ivermectine. Het betrouwbaarheidsinterval ligt tussen de 44 en 63 sterfgevallen per 1.000 minder.

Desondanks weigert de WHO dit medicijn voor COVID-19 aan te bevelen. Rabindra Abeyasinghe, een WHO-vertegenwoordiger in de Filippijnen, merkte op dat het gebruik van ivermectine zonder “sterk” bewijs “schadelijk” is omdat het “vals vertrouwen” kan geven aan het publiek.11

Zoals opgemerkt door Daniel Horowitz in een artikel van 1 april 2021 in The Blaze,12 “Dat klinkt heel erg als mensen vertellen dat als ze binnenshuis een masker dragen, ze geen COVID zullen krijgen. Tragisch genoeg hebben de wereldwijde gezondheids-elites niets om ze mee te behandelen als ze steevast het virus krijgen. “

Artsen dringen aan op acceptatie van Ivermectine om levens te redden

Zoals eerder vermeld, heeft de FLCCC in de VS ook opgeroepen tot brede acceptatie van ivermectine, zowel als profylactisch middel als voor de behandeling van alle fasen van COVID-19.13,14

FLCCC-president dr.Pierre Kory, voormalig hoogleraar geneeskunde aan het St. Luke’s Aurora Medical Center in Milwaukee, Wisconsin, heeft voor een aantal COVID-19-panels getuigd van de voordelen van ivermectine, waaronder de Senaatscommissie voor binnenlandse veiligheid en overheidsaangelegenheden in December 2020,15 en het COVID-19-behandelingsrichtlijnenpanel van de National Institutes of Health 6 januari 2021.16 Zoals opgemerkt door de FLCCC:17

“De gegevens tonen het vermogen van het medicijn Ivermectine aan om COVID-19 te voorkomen, om te voorkomen dat mensen met vroege symptomen evolueren naar de hyper-inflammatoire fase van de ziekte, en zelfs om ernstig zieke patiënten te helpen herstellen.

Dr. Kory getuigde dat Ivermectine in feite een ‘wondermiddel’ is tegen COVID-19 en riep de medische autoriteiten van de regering op … om dringend de nieuwste gegevens te herzien en vervolgens richtlijnen uit te vaardigen voor artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten om Ivermectine voor COVID voor te schrijven -1918

… NVerschillende klinische onderzoeken – waaronder peer-reviewed gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken – toonden grote voordelen van Ivermectine aan bij profylaxe, vroege behandeling en ook bij een laat stadium van de ziekte. Alles bij elkaar… tientallen klinische onderzoeken die nu van over de hele wereld zijn opgedoken, zijn substantieel genoeg om de klinische werkzaamheid betrouwbaar te beoordelen.

… Gegevens van 18 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met meer dan 2.100 patiënten… toonden aan dat Ivermectine een snellere virale klaring, een snellere tijd tot ontslag uit het ziekenhuis, een snellere tijd tot klinisch herstel en een vermindering van 75% van het sterftecijfer oplevert. ”19

Een samenvatting van één pagina20 van het bewijs uit de klinische proef voor Ivermectine kan worden gedownload van de FLCCC-website. Een meer uitgebreide recensie van 31 pagina’s21 van proefgegevens is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers of Pharmacology.

Op het moment van schrijven is het aantal onderzoeken met ivermectine gestegen tot 55, waaronder 28 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. Een lijst van alle tot nu toe uitgevoerde Ivermectin-onderzoeken, met links naar de gepubliceerde onderzoeken, is te vinden op c19Ivermectin.com.22 

Het COVID-19-protocol van de FLCCC heette aanvankelijk MATH + (een acroniem op basis van de belangrijkste componenten van de behandeling), maar na verschillende aanpassingen en updates is het protocol voor profylaxe en vroege ambulante behandeling nu bekend als I-MASK +23 terwijl de ziekenhuisbehandeling is omgedoopt tot I-MATH +,24 door de toevoeging van ivermectine.

De twee protocollen25,26 kunnen in meerdere talen worden gedownload op de website van de FLCCC Alliance. De klinische en wetenschappelijke grondgedachte voor het I-MATH + ziekenhuisprotocol is ook door vakgenoten beoordeeld en gepubliceerd in het Journal of Intensive Care Medicine27 medio december 2020.

NIH maakt beperkingen los, FDA waarschuwt voor profylactisch gebruik

Medio januari 2021 heeft de NIH zijn richtlijnen over ivermectine herzien, grotendeels dankzij de gegevens die zijn gepresenteerd door Kory en anderen. Hoewel de NIH niet langer waarschuwt voor het gebruik ervan, bevelen ze het ook niet ronduit aan en hebben ze geen toestemming voor ivermectine voor noodgebruik verleend.

Als gevolg hiervan hebben veel patiënten in de VS nog steeds moeite om toegang te krijgen tot het medicijn, omdat veel artsen niet bereid zijn het off-label voor te schrijven tegen de aanbevelingen van gezondheidsfunctionarissen in.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een nog minder gunstig standpunt ingenomen: 9 maart 2021 vaardigde feitelijk een consumentenwaarschuwing uit op 5 maart 2021 om ivermectine niet als profylactisch middel te gebruiken.28 De FDA heeft ivermectine ook niet goedgekeurd voor de preventie van of behandeling van SARS-CoV-2.29

De internationale Ivermectin voor COVID-conferentie

Van 24 tot 25 april 2021 organiseerde Lawrie de eerste internationale Ivermectine voor COVID-conferentie online.30 Twaalf medische experts31 van over de hele wereld deelden hun kennis tijdens deze conferentie, waarbij het werkingsmechanisme, de protocollen voor preventie en behandeling, inclusief het zogenaamde langeafstandssyndroom, onderzoeksresultaten en gegevens uit de praktijk werden herzien.

Alle lezingen, opgenomen via Zoom, zijn te bekijken op Bird-Group.org.32 In haar laatste toespraak verklaarde Lawrie:33

“Het verhaal van Ivermectine heeft duidelijk gemaakt dat we ons op een opmerkelijk moment in de medische geschiedenis bevinden. De instrumenten die we gebruiken om te genezen en onze band met onze patiënten worden systematisch ondermijnd door meedogenloze desinformatie die voortkomt uit de hebzucht van bedrijven.

Het verhaal van Ivermectine laat zien dat wij als publiek ons ​​vertrouwen in de autoriteiten hebben misplaatst en de mate waarin geld en macht corrumperen hebben onderschat.

Als Ivermectine in 2020 was gebruikt, toen medische collega’s over de hele wereld de autoriteiten voor het eerst op de hoogte brachten van de werkzaamheid ervan, hadden miljoenen levens kunnen worden gered en zou de pandemie met al het daarmee gepaard gaande lijden en verlies snel en op tijd tot een einde zijn gekomen.

Sindsdien zijn honderden miljoenen mensen betrokken geweest bij het grootste medische experiment in de menselijke geschiedenis. Massavaccinatie was een onbewezen nieuwe therapie. Honderden miljarden zullen worden verdiend door Big Pharma en betaald door het publiek.

Met politici en andere niet-medische individuen die ons dicteren wat we de zieken mogen voorschrijven, zijn wij als artsen in een zodanige positie geplaatst dat ons vermogen om de eed van Hippocrates hoog te houden, wordt aangevallen.

Op dit noodlottige moment moeten we daarom kiezen of we losgeld blijven krijgen van corrupte organisaties, gezondheidsautoriteiten, Big Pharma en miljardair sociopaten, of zullen we onze morele en professionele plicht doen om geen kwaad te doen en altijd het beste te doen voor degenen die onder onze hoede zijn?

Dit laatste houdt onder meer in dat we dringend contact moeten opnemen met collega’s over de hele wereld om te bespreken welke van onze beproefde veilige oudere geneesmiddelen tegen COVID kunnen worden gebruikt. “

Tijdens de conferentie stelde Lawrie voor dat artsen over de hele wereld samen zouden komen om een ​​nieuwe, mensgerichte Wereldgezondheidsorganisatie te vormen. “Nooit eerder is onze rol als arts zo belangrijk geweest, want nog nooit zijn we medeplichtig geworden aan het veroorzaken van zoveel schade,” zei ze.Los comentarios están cerrados, pero trackbacks Y pingbacks están abiertos.